Stlačení sinus caroticus

Dobrý den, uvedl jsem i menší nehodu abych byl přesnější, mám velký problém už deset měsíců, trpím nepříjemnými tlaky v oblasti srdce, dokonce mi bylo už i jednou na zvracení a to od té doby, co jsem si nešťastnou náhodou sáhl na pravou část krku, stalo se to při holení na nějaky citlivý bod, ze kterého mi vystřelila velmi silná prudká bolest do hrudníku, trvala nejmín 20 minut, obávám se, jestli mi tato náhodná událost nemohla poškodit srdeční sval nebo jestli nemohlo dojít ke spasmu k náhlé křeči, což by mi pak později zapříčinilo infarkt. Mohlo z tak banální situace k něčemu takovému dojít, i když jsem měl už 4X vyšetření ekg, které bylo v pořádku stejně jako věnčité tepny na krku, ct mozku rovněž, 24 hodinové ekg vyšlo v normálu, až na rychlejší tep 86, ale zátěžový test byl pravý opak, při 75 w jsem musel nahle skončit, neboť můj tlak dosáhl těchto hodnot 260/120. Je mi 28 let a právě tenhle vysledek mě přiměl k závěru, že zřejmě mi to něco způsobylo nebo se natom mohl podílet i stres a pokud ano, vyletěl by tak vysoko systolický tlak při tak malé zátěži? Ještě mě čeká echo, takže uvidím, jak na tom moje srdce skutečně je.Mám už skutečně velký mindrák z toho, že v mém srdci došlo k nějakému poškození. Mohla mi tahle děsivá situace něco způsobit? Předem děkuji za vaši odpověď. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lary! Domnívám se, že není třeba se zbytečně obávat, možnost, že by jste v situaci při holení prodělal infakrt či embolii vidím jako naprosto nepravděpodobnou. Vyšší hodnota vašeho krevního tlaku při zátěži může nasvědčovat spíše tomu, že můžete mít ve vyšším věku sklon k hypertenzi. Výše krevního tlaku ale rovněž, jak správně podotýkáte, souvisí se stresem. Uvažoval jste v tomto směru o vhodné psychoterapii? Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Máte lupénku? Poradíme s léčením ran
Články: Máte lupénku? Poradíme s léčením ran
Přestože psoriáza přímo...
Sedm mýtů o bolestech zad. Kde je pravda?
Články: Sedm mýtů o bolestech zad. Kde je pravda?
Bolest zad je velmi častým...
Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Články: Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Na srdeční onemocnění umírá...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sedm mýtů o bolestech zad
Články: Sedm mýtů o bolestech zad
Většina z nás zná potíže se...
Co se skrývá za pocitem studených rukou a nohou?
Články: Co se skrývá za pocitem studených rukou a nohou?
Pocit studených rukou a...
Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: