Stolice

Dobrý den,v poslední době (asi 4 měsíce) se mi změnil charakter stolice. Dříve jsem chodila 1x denně. Teď chodím 2x až 3x denne. Nejedná se o průjem,ale stolice je spíše řidší a nucení na stolici je častější a náhlé - musím pak hned běžet.Byla jsem těhotná a z genetického důvodu musela před 4 týdny těhotenství ukončit. Po ukončení těhotenství jsem měla 2 týdny těžkou zácpu, poté zase průjem, který trval asi 1,5 týdne a byl velmi agresivní.Měla jsem také krev po utření stolice na toal.papíře.Byla jsem tedy na vyšetření u gastroenterologa. Ten mě od stolu odbyl tím, že je to určitě kvůli těhotenství a nejedná se o nic vážného. Vůbec nijak mě nevyšetřil, žádné testy neudělal ani mne neprohlédl. Na nádor je prý v mém věku brzy (31 let) a s tím mě poslal domů.Krvácení je prý určitě z malé ranky kvůli zácpě a není třeba vyšetřovat - to mi také řekl.Co si o tom myslíte?V naší rodině rakovina není. Mám se nádoru obávat?Zajít k nějakému jinému lékaři?Děkuji Brabcová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pravděpodobnost rakoviny je opravdu malá, ale samozřejmě nelze bez řádného gastroenterologického vyšetření vyloučit např. nějaký typ zánětu apod. Proto doporučuji řádné odborné vyšetření.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: