Stolice a bolest břicha

Dobrý den, mám dotaz, který se týká trávení. Již dlouhou dobu trpím občasnými silnými bolestmi v pravém podžebří. Všechna možná vyšetření provedena bez výsledku. Nedávno jsem skončila v nemocnici na kapačkách s velkou bolestí celého břicha, po anestetikách bolest odezněla. často mě trápí průjem, na "velkou" chodím někdy i třikrát, čtyřikrát denně. Stolici mám světle hnědou a objedvují se mi v ní kousky nestrávených vlašských ořechů a semínek. Je to v pořádku. Nebohou to být kousky nestrávených tuků? Při návštěvě lékaře mi byl proveden rtg břicha i krevní testy, projevil by se při těchto vyšetřeních problém se slinivkou ? Mám z toho totiž strach. Děkuji Kateřina

Odpověď odborníka:

Podle Vašich potíží se může jednat o funkční střevní poruchu typu dráždivý tračník.Je potřeba udělat kolonoskopii a vyloučit org. onemocnění.Vzhledem k bolestem v pr. jámě kyčelní je třeba udělat i apendikografii k vyloučení chr. apendicitidy. Z léků na to pomáhá Prosulpin nebo Duspatalin

MUDr. Eva Stříteská
MUDr. Eva Stříteská

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní a gastroenterologické ordinace, Praha 10

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: