Stolice kojence

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, syn bude mít za týden dva měsíce a už přes 14 dní se sám nevykadil. Když mu pomohu tak to má tuhé. Je plně kojený. Prdí krásně. Teď poslední den už je nevrlý. Doktorka tvrdí, že je to běžné. Je nějaká možnost jak mu pomoci, aby zase začal sám kadit a nemusela sem mu pomáhat, dříve s tím problém neměl. Užíváme od narození espumisan a lactobacili ale stále nepomáhá nic a nemůže se vykadit přitom tlačí. Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u plně kojených dětí je opravdu normální stolice 10x denně až 1x za 21 dní. Rozhodně se nedoporučuje používat rektální rourky či jiné způsoby vybavení stolice u jinak zdravých dětí. Pokud syn nemá stolici "vaječinu" je potřeba hledat příčinu. Pro začátek zkuste dítěti krom kojení nabídnout i jiné tekutiny třeba dětský čaj či převařenou vodu v malém množství.

MUDr. Petra Čamborová
MUDr. Petra Čamborová

Specializace: Dětské lékařství a klinická osteologie
Pracoviště: dětské oddělení Krajská nemocnice T.Bati a.s., Zlín
dětská osteologická ambulance, Osteocentrum Zlín, Mediekos Ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: