Stolice po týdnu

Dobrý den, mám 4.měsíčního chlapečka, plně kojeného. Chtěla bych se zeptat, zda je normální, že má stolici po týdnu. Takto to trvá zhruba od jeho 2.měsíce. Dříve měl stolici pravidelně, i několikrát denně, nejdéle však do tří dnů. Je možné, že se mateřské mléko stále vstřebává? Také se mi zdá, že je hustší a již ne tak žlutá ale spíše žlutohnědá. Prdíky má, a neklidný se mi nezdá. Děkuji moc za odpověď. Andrea

Odpověď odborníka:

Vážená paní Andreo, přeji Vám dobrý den! Mateřské mléko neobsahuje mnoho nestravitelných látek, a i když běžnější je stolice denní, popisovaný jev není sám o sobě chorobný. Pokud nemá obtíže a dobře prospívá, není toto důvod k obavám. Pokud by se potíže objevily, případně byste sledovali zaostávání v růstu (veďte si tzv. percentilový graf, nebo dohlédněte na pediatra, ať jej kreslí on) je třeba nějak zakročit. Nejspíš to nebude třeba, první rok dítěte jevývojově velmi "nabitý" a jeho zažívání bouřlivě zraje. Kojte, při zavádění příkrmů preferujte ty s prebiotickou vlákninou.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: