Stolice u 4 měsíční holčičky

Dobrý den, mám 4 měsíční holčičku a po dvou měsících kdy kakala jednou za 7 dní (poslední 2-3 dny vždy více plakala, bolelo jí bříško a ublinkávala) nám dětská doktorka napsala Duphalac. Ten užívala i má první dcera ale až okolo 1,5 roku. Zdá se mi že malinká při užívání Duphalacu více prdí. Je to možné že je to z něj nebo je to pouze náhoda. Také jsem zde četla že problém stolice může být spojen s poruchou štítné žlázy. Plně kojím a užívám Letrox 50, nemůže to ovlivnit stolici dcery? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, větry a užívání Duphalacu bude spíše náhoda než skutečná souvislost, ale buďte ráda, že větry dcerce odcházejí a nebolí ji bříško. Zácpou mohou skutečně trpět lidé se sníženou funkcí štítné žlázy, ale pokud vy jste pravidelně kontrolovaná a svou léčbu užíváte tak, jak máte, nemělo by to mít souvislost. Stolice 1x za týden je u plně kojeného dítěte normální. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: