Stomie

Vážená paní doktorko, snad jsem tu dobře. Jen se chci zeptat na Váš názor. 11 dnů jsem chodila s velkými bolestmi břicha ke své obvodní doktorce, nic se mnou nedělala, CRP bylo 120, pak 160. Skončila jsem nakonec v Ústí na reoperaci s diagnózou akutní perinoditida, byla mi vytvořena doč. ileostomie. Snad se zanoření podaří, ale můj dotaz zní: myslíte, že kdyby mne doktorka poslala včas na CT, že by se dalo stomii zabránit??A ne až když jsem měla CRP tak vysoké a bolesti už opravdu hrozné. Víte psychicky, fyzicky a finančně mně tato situace položila. Vžijte se do mé situace, jsem servírka s vývodem, nemohu vykonávat práci, která mne bavila, sport - to vše je zatím pryč. Moc Vám děkuji za jakoukoliv odpověď a za Váš čas, jež strávíte nad mou otázkou. S pozdravem, Ivana.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ivano. Je mi líto Vaší neblahé zdravotní situace i toho, jak Vás limituje v životě. Bohužel, nemůžu tu posuzovat, zda byl postup Vaší ošetřující lékařky správný - neznám podrobné okolnosti, není mi známo, zda jste v té době užívala nějaké antibiotika (lékařka tak mohla vyčkávat na jejich efekt). Taky zpětně nemohu posoudit, jaký byl fyzikální nález na břiše - zda byl zcela normální a paní doktorku nic nevedlo k tomu, aby Vás odeslala do nemocnice. Nejlépe by to mohl posoudit lékař, který Vás následně vyšetřoval (na základě časového vývoje a pod.). Přeji brzké uzdravení a hezký zbytek dne.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: