Stoptussin

Dobrý den, 4měsíční dcera má trochu rýmu a kašle. Paní doktorka nám doporučila na kašel Stoptussin. Sama jsem až doma v příbalovém letálu zjistila, že je vhodný od 6 měsíců. Mohu přesto dceři Stoptussin podávat?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Stoptussin bych dávala jen když dcerka opravdu hodně sucho kašle a zbytečně ji to vysiluje. Když dítě jen pokašlává, není to nezbytné. Suchý kašel o několik dní přejde do vlhkého, pak má smysl podat mukolytikum, např. Mucosolvan k usnadnění vykašlávání. Důležité je zvlhčovat vzduch a při hojné rýmě i nosní sliznici a odsávat hleny. Ne však příliš často, 3-4 x za den.

MUDr. Monika Prachárová
MUDr. Monika Prachárová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Klinika pediatrie a neonatológie, Fakultná nemocnica Trenčín

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: