Stoptussin v těhotenství

Dobrý den, jsem v sedmém týdnu těhotenství a bohužel jsem po dobu čtyř dní užívala Stoptussin sirup na kašel, který je v prvních třech měsících těhotenství nevhodný, neboť má účinky na nervovou soustavu(viz. příbalový leták). Chtěla bych se zeptat, jak moc toto užívání může ovlivnit vývoj plodu a na co všechno by to mohlo mít vliv. Opravdu se bojím, aby to nemělo fatální následky. Předem děkuji za odpověď.M.

Odpověď odborníka:

Byla chyba,že jste jej užívala a nepřečetla si příbalový leták,protože Stoptussin by neměl být užíván v prvních 3 měsících těhotenství. Pokud chcete mít klid,doporučoval bych genetickou konsultaci v například v Gennetu i když si myslím,že tak krátká doba užívání by neměla být závažnou komplikaci. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
stoptussin v těhotenství | Od: petra | 17.12.2015 12:58
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jsem na začátku
těhotenství a svému dítěti kapu kapičky stoptussin
3x děnně. Je možné vdechováním výparu ublížit
miminku? děkuji
reagovat
re:stoptussin v těhotenství | Od: uLékaře.cz | 18.12.2015 15:53
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x