Stopy v krvi po prodělané pohl.nemoci?

Dobrý den, děkuji za odpověď, jen se chci ještě dozeptat,pokud podstoupím testy na pohl.nemoci ve venerologické poradně Apolinářská, kde provedou i rozbor krve dozvím se, zda jsem prodělala nějakou pohl.nemoc přestože jsem brala antibiotika, která byla ordinována na angínu a zánět močové trubice a které mohly případně přeléčit i pohlavní nemoc?? Zůstane po těchto nemocích (chlamydie,kapavka,ureoplazmata) v krvi nějaká stopa? Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyšetřením krve se dají prokázat tzv. paměťové protilátky. Třeba. na kapavku se tyto testy rutinně neprovádějí, k průkazu kapavky se používají jiné postupy, např. zmíněné kultivační vyšetření ze stěrů. Vyšetřením protilátek pravděpodobně nezjistíte, kdy jste nákazu prodělala. Otázka je, jestli Vám takové vyšetření bude vůbec k užitku. Důležité je pro Vás zjistit, zda jste zdráva a případnou zjištěnou infekci přeléčit.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: