Str.pyogenes

Dobrý den, už asi 4 měsíce(jestli ne déle) mě trápí nález na tonsilách a to streptok pyogenes, kterého se nelze zbavit. Hodnota ASLO byla naměřena 270 ale již v začátcích problému s touto bakterií, dále nebyla měřena. CRP jsem míval většinou kolem 160.Za tyto 4 měsíce budu teď užívat po páté antibiotika. Zabral až Dalacin, který mě ho dočasně zbavil. Ale potom jsem prodělal "chřipku"(jvilo se to jako chřipka, ale testy ukázaly znovu nález str. a CRP okolo 160. Takže OL mi zase předepsala další antibiotka i přes moje připomínky, že mi nezabraly silnější antibiotika tak proč by měly právě tyhle. Navíc teď se k tomu ještě přidaly teploty kolem 40ky, ale zase rychle odezněly. Nevím co s tím už dělat, nyní mi bylo doporučeno objednat se na TE(vytrhnutí mandlí). Přestávám věřit jestli se někdy toho str.pyogenes zbavím a klesnou mi hodnoty CRP, ASLA apod. Výsledky testů dokáži určit vždy předem ;) S krkem, přesněji s uzlinami a mandlemi, jsem měl problémy již od dětství. Stále jsem je měl zvětšené i mimo nemoc. byl jsem na různé testy, a navštívil různé oddělení, ale nikde nevěděli co s tím. Předem děkuji za odpověď či následné reakce. S přáním hezkých dnů bez nemocí Rosťa D.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte CRP 160, tak to je opravdu vysoká hodnota, která by se určitě antibiotiky přeléčit měla. U ASLA je spíše důležité sledovat průběh, zda-li hodnot, kolem v čase klesá nebo stoupá, hodnota kolem 270 je pouze mírné zvýšení. Určitě bych Vám doporučila imunologické vyšetření, event. následně léčbu autovakcínami nebo bakteriálními lysáty. tonsilektomii bych nechala jako krajní řešení

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: