Strach

Milá pani doktorka, už mesiac užívam citalopram zo začiatku 10mg, teraz 20mg.Ale necítim sa lepšie, skôr mám častejšie obavy strach, neviem fungovať, musím sa veľmi prekonávať, aby som niečo urobila. v noci sa budím, spím málo, som taká nepokojná neustále. Môžem k tomu si dať frontin na noc? Mám v liečbe pokračovať Citalopramom?Snažím sa byť v pohode a hovoriť si že mi nič nieje, no nefunguje to.Snažím sa zamestnávať nejakou činnosťou, nechutí mi jesť, po ránu zvraciam. kedy to už préjde a bude mi dobre?

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Je mi líto,že je Vám špatně na těle i duši,ono to navíc vzájemně souvisí.Prosím,léčbu escitalopramem nepřerušujte,rozhodně však spolupracujte s lékařem,který Vám Cipralex předepisuje.Léky Vám pomohou,někdy trvá delší čas,než se ustálí ideální kombinace..To,že "neodpovídáte"na léčbu není Vaší vinou nebo chybou!Frontin není ideální lék,hlavně by neměl být užíván pravidelně.,Člověk,kterému je úzko,by po krátkém "zlepšení" jistě těžko odolával "pokušení"po tabletce sáhnout..Já vím,že Vám příliš nepomáhá mé povídání,ale není zbytí než řešit situaci konkrétními kroky.Moc a moc přeji hodně naděje

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: