Strach

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych vědět, jestli můžu mít čisté svědomí nebo se mám bát. Moje antikoncepce se jmenuje Yadine, beru ji přibližně půl roku. Měla jsem určité problémy s angínou a tak mi můj obvodní lékař předepsal antibiotika Pendepon. Podával mi je ve formě injenkcí jedenkrát za 3 týdny. Nikdy jsem si riziko se snížením účinnosti antikoncepce neuvědomila, až mě na to teď upozornila kamarádka. Myslíte, že je nějaká možnost otěhotnění, když jsem po aplikaci Pendeponu měla pohlavní styk bez prezervativu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud antikncepci užíváte bez zapomínání, nedojde ke sníření antikoncepčního účinku ani při aplikaci Pendeponu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: