Strach

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, psala jsem již zde ohledně toho, že se mi špatně dýchá, že jsem měla strach, zda jsem se nenakazila na spirometru po nemocných lidech. Dýchá se mi nyní normálně -po 2 měsících (přisuzuji to tenkrát psychice). nyní mě občas píchá na hrudi, pokaždé jinde. Když jsem byla doma na neschopence,kvůli zánětu průdušek, tak mě na hrudi nepíchalo, byla jsem v klidu. Na rtg jsem byla týden po spirometrii.Je nutné ještě podstoupit RTG nebo jiné vyšetření? nebo je to píchání způsobeno psychikou? Nyní mám hodně problémů.Děkuji za odpověď.Ilona

Odpověď odborníka:

Dobrý den, než se určí, zda je nebo není potřeba pomocné vyšetření (například RTG), musí se nejprve provést základní fyzikální vyšetření. Při píchání na hrudníku to znamená, že by Vás měl lékař prohlédnout (prohmatat, poklepat...), co se týká oblasti hrudníku, zad, a to jak z hlediska vnitřních orgánů, tak z hlediska opěrné a pohybové soustavy (kosti, svaly), a až podle toho, co zjistí tímto základním vyšetřením (+ informace od Vás, co a jak Vás bolí), určí, jestli je nebo není potřeba další vyšetřování. Píchání na hrudi nejčastěji provází poruchy postavení páteře a žeber, ostatní příčiny jsou méně časté. Na obtížích se může podílet i psychický stav.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: