Strach,kazy,rovnátka

Dobrý den, potrebuji pomoc. Dostala jsem asi před třemi měsíci rovnátka.. Žacel mě bolet zub, tak jsem se objednala ke svému dentistovi. Mela jsem na to zubu kaz a on mi našel ještě asi další čtyři. Říkal, ze ty dva už asi opravdu ani nevycistim, že mi je bude muset vyvrtat. Nechali jak je to možné. Zuby si cistim po každém jidle, tak jak mi bylo receno. Byla jsem i na zubní higiene a tam mi zubarka řekla, že mám zuby pěkně vyčištěné.. Dostala jsem speciální kartackyy. A odte doby používám asi 5 kartáčku. Ale nejsem přesvědčena jestli se to neejak mění popřípadě lepší. Bojím se , že přijdu o zuby. Bud při procesu léčby s rovnatky nebo po... Hrozné se toho bojím. Mohl by jste mi nějak poradit? Je mi 15 a za dva měsíce mi maji nandavat rovnátka i dolů.. Prosím poradte mi. Pokud možno nevolejte.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, před nasazením fixních rovnátech je třeba mít chrup bez kazů. Pokud se kaz objeví je nutné jej bezprostředně ošetřit. Na zodpovědnosti zubního lékaře je, aby kazy objevil a včas ošetřil a naučil Vás o zuby správně pečovat, na Vás je pak svědomitá domácí zubní péče. Pak by se kazy objevovat již neměly. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: