Strach - nk buňky

Dobrý den, s manželem se snažíme o miminko 4 měsíc.Je mi 29 let a manžel má 30 let.zatím se bohužel nepodařilo.Trpím gynekolog.mykózami.V lednu jsem byla na imunologii,kvůli astmatu - mám jen sezónní (v zimě se mi hůře dýchá) a zjistili mi zvýšení počtu NK buněk. Na internetu jsem se dočetla, že to většinou způsobuje neplodnost. Velmi mě to rozrušilo a mám velký strach. Můžete mi podat nějkaé bližší informace? Děkuji za informace.Ilona

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není možné izolovaně bez dalších vyšetření a imunologických souvislostí usuzovat, že zvýšená hladina NK buněk způsobuje vaši "údajnou" neplodnost. Neplodnost se označuje až rok a více aktivního snažení o početí potomka. Místo obav se domluvte s vaším gynekologem, aby provedl potřebná vyšetření, jestli jste v pořádku po gynekologické stránce a souvislost NK buněk a neplodnosti nechte plavat. Pokud by se nedařilo ještě pár měsíců, je dobré nechat manželovi vyšetřit spermiogram, v poslední době výrazně roste podíl neplodnosti, která je způsobena ze strany muže. Pokud byste se neúspěšně snažili více jak rok, požádejte o vyšetření přímo v centru asistované reprodukce ve vašem okolí, kde zkoumají příčiny neplodnosti velmi ze široka a pomohou vám. Do té doby se nemá cenu stresovat...psychika velmi výrazně podílí na úspěšnosti oplodnění. Kontakty na centra a jiné zajímavé a přínosné informace naleznete ZDE: http://www.zenska-neplodnost.cz/reprodukcni-centra

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: