Strach o kondylomata

Dobrý den, přítelkyně má genitální bradavičky a léčí se, já se pravidelně prohlížím a před zhruba měsícem jsem našel menší bradavičku pod žaludem, ihned jsem zašel k urologovi a ten mi řekl že je to jen tuková bulka a nic to není, ovšem se to zvětšilo a přidaly se další dvě, zašel jsem znovu a znovu mi řekl že se jedná o tukové výrůstky. Mám ovšem podezření že to není pravda, tuková bulka by přece nebyla takto nepříjemná na dotek, když se hodně z blízka zaměřím je to typická bradavička (popraskaný povrch) barva výrůstků je dá se říct tělová, mám strach abych se s přítelkyní pořád dokola neinfikoval... Co mám dělat? mám zajít k jinému lékaři? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martine. Zajděte si na kožní ambulanci, kde mají s léčbou kondylomat větší zkušenosti než urologové. Jestli se vám bradavice množí a zvětšují, tak se nejspíš o tukové výrůstky určitě nejedná. Po dobu léčby by jste se měli zdržet sexuálního styku, protože si s přítelkyní budete infekci dokola předávat ( říkáme tomu ping-pong efekt). Ani užívání kondomů Vás před nakažením 1000% neochrání, protože virus, který je původcem nemocí, je vysoce kontaktní.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: