Strach o život, nespavost, bušení srdce

Asi dva měsíce jsem se silně opil (při střízlivění jsem měl strach o život, měl jsem pocit, že se nenadechnu, třas, nespavost, bušení srdce, ...). Od té doby se necítím zcela dobře. Mám tlak v hlavě a občas mne přepadne strach, že se nenadechnu (hlavně při tom mám strašně sucho v krku, i když neustále piji). Byl jsem u lékaře, píchl mi hořčík. Beru 4 tablety čistého hořčíku denně (500 mg), kouřím, nepravidelně jím. Tlak mám dobrý, v krvi zvýšený bilirubin. Mám strach, aby to nebylo něco vážného. Je možné, že už tyto pocity jsou psychosomatického původu, protože se opravdu bojím, že stav, který jsem zažil 2 měsíce zpět se bude opakovat. Neopíjím se... Nemůže to být signál něčeho horšího? Mám strach z rakoviny. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Hezký den Tomáši, je skutečně pravděpodobné, že by se mohlo jednat o psychosomatické potíže. Je ale důležité, aby Vás Váš lékař podrobně vyšetřil, hlavně co se týče tlaku v hlavě, bušení srdce... Doporučuji ještě provést EKG, samotná elevace Bilirubinu v laboratroních odběrech velmi pravděpodobně ve Vašem případě neznamená žádnou patologii. Bylo by vhodné, kdybyste přestal kouřit, jistě to Vašemu zdravotnímu stavu nesvědčí. Pokud se Vám přestat kouřit nepodaří, požádejte Vašeho praktického lékaře o předepsání léku na odvykání kouření Champixu. Jestli se Váš zdravotní stav nezlepší, či se nenajde nějaká konkrétní příčina, doporučím Vám konzultaci na psychyatrii, či s kvalitním psychologem a podrobné rozebrání Vašich potíží od začátku. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: