Strach z als

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat ohledně mého problému a to je strach z ALS. Všechno to začalo očkováním proti vzteklině v září minulého roku. Od té doby mám různé problémy. Závratě, bolest za očima, pískání v uších. Prošel jsem mnoho vyšetření a mimo jiné i vyšetření na imunologii. Zde mi byly zjíštěny protilátky v krvi proti gangliosidům. Na internetu jsem se dočetl že se objevují právě u ALS. V poslední době mi začaly jakoby tuhnout nohy při chůzi od kolene dolů a někdy mám pocit šlápnutí do prázdna. Tak jsem se chtěl zeptat zda bych se měl strachovat nebo ne. Děkuji za odpověď a váš čas.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, závratě, bolesti hlavy ani pískání v uších nebývají příznaky ALS. Tíže v dolních končetinách sice příznakem být může, ale také může být projevem spousty dalších chorob, nejen ALS. Z vašeho dotazu ALS jistě vyloučit nelze, pokud máte obavu, dohodněte se se svým praktickým lékařem na neurologickém vyšetření a pak budete mít větší jistotu.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: