Strach z als

Dobrý den, je mi 24 let a mám už dlouho různé zdravotní problémy. Mám oslabenou imunitu, neustále se mi vrací angíny, často beru antibiotika a dlouho jsem se nemohla zbavit streptokoka. Kromě toho mám problémy s páteří (hypermobilita a hlavně blokace krční páteře), beru také antidepresiva kvůli úzkosti. V posledních týdnech mě občas bolela levá ruka a zdá se mi taková slabší, neohrabaná. Minulý týden se bolest zhoršila natolik, že jsem šla k lékaři. Bolest byla mezi ramenem a loktem, na rtg vše v pořádku. Brali mi krev, revma nemám, ale mám zvýšené CRP a sedimentaci. Lékařka řekla, že je to zánět v těle způsobený streptokokem (aniž by mi dělala výtěr apod.) a dostala jsem antibiotika. Nyní mě bolí levé zápěstí, občas pociťuji také mravenčení. Tyto potíže se stěhují někdy i do pravé části těla, ale především do levé (ruka,noha,rameno apod.) Levá ruka je stále jakoby slabá, těžká, sice mi nepadají předměty z ruky, ale cítím, že je prostě "jiná" než druhá ruka. Dlouhodobě beru hořčík. Na internetu jsem našla, že by se mohlo jednat o ALS a dostala jsem velký strach. Vím, že jsem mladá, ale existují také výjimky, kdy se tato nemoc objevila i v mém věku. Občas mám také svalové záškuby a když mám déle vypláznutý jazyk, začne se nepravidelně a na různých místech pohybovat. Nevím, zda se jedná o záškuby jazyku nebo je to normální. Skoro každou noc mě k ránu budí dráždivý kašel. Občas mám problémy s mluvením (zakoktávání). Na neurologii jsem byla asi před 2 lety, kdy mě pan doktor vyšetřoval kladívkem, musela jsem vypláznout jazyk, ale žádná další vyšetření neprováděl. Na neurologii jsem již objednaná, ale až na únor. Mám strach, že mám ALS, případně jinou vážnou nemoc (RS, nádor na mozku..).Můžete mi prosím napsat, co si o mých problémech myslíte? Může to být pouze od páteře nebo zánětu v těle (podle CRP a sedimentace) nebo se opravdu může jednat o vážnou nemoc (ALS,RS,nádor)? Omlouvám se za dlouhý dotaz, ale nevím, na koho se jinak obrátit než půjdu na neurologii. Předem Vám moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Michaelo,pokusím se odpovědět na Vaše dotazy,ale je to bez vyšetŕení obtížné Porucha imunity a opakované infekty Vás velmi oslavují ,prokázání zánětlivých markerů podezření na infekt podporuje ,protoVám Atb byla nasazena,jako prevenci bych doporučovala vit D uźívat pravidelné a dlouhodobě.K jiným závažným chorobám jen obecně-především Als ani Rs se primárně ne projevují bolesti.Vaše rozhodnutí vyhledat neurologa je správné

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: