Strach z herpesu

Dobrý den pane doktore, Chci se jen zeptat. Má Švagrová byla nedávno s tímto virem (herpes) léčena v nemocnici a já mám teď strach. Je možné že jsem nevědomky použila jednu z jejích dříve používaných žiletek (nejsem si jista, kdy ji mohla použít naposledy) a Já mám teď strach. Nemám snad ani žádné příznaky, pro jistotu používám ale herpesin. Jenže teď se mi na vnitřní straně velkých stydkých pysků udělal takový vnitřní pupínek. Trochu na dotek bolí, vypadá jako akne bez "čepičky" bojím se. Žiletku jsem použila před 4 dny. Kdy by se u nakaženého začal vir projevovat? Jsem hodně nervózní. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, projev odpovídá tzv.inkubační době herpesviru, ale ještě to neznamená jistotu přenosu infekce, bude záviset jak se pupínek bude vyvíjet, či množit. Herpesin neslouží k prevenci,ale léčbě. Vir si na něj může i zvyknout a pak být resistentní! Aneb stará pravda - žiletky, zubní kartáček a ženu není radno sdílet :-)

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: