Strach z hiv

Dobrá den, mám dotaz, když se mi pred casem zvetsily krcni uzliny ty mizni, ale nemela jsem horecku, jen jsem se necitila dobre, jako pri viroze,muze se jednat o hiv? Trvalo to dva dny. Jsem celkem straspytel, dostala jsem potom od byvaleho pritele herpes a mela jsem k tomu i zanet mocoveho mechyre a to se vylecilo, muj gynekolog to nebral nijak vazne Od te doby se mi herpes ani nic podobného neobjevilo.Ja si pak na internetu cetla priznaky a dostala jsem strach z hiv... Nikdy jsem nebyla promiskuitní, všichni okolo mě mi tvrdí, že je to velice neprsvděpodobné abych to chytla, a ze to je psychika jenze cim vic nad tim premyslim , tim vic pozoruji priznaky apod. Uz fakt nevim jestli je to psychika nebo co. Na test zatím jít nedokážu, jsem psychicky na dně, neuunesla bych to. Moje dr. Mi akorát řekla at prestanu cist priznaky na netu..prosím. poradte... uz opravdu nevím...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Veroniko, onemocnět infekcí HIV je vzácné v běžné populaci. Tedy pokud sama sebe nevystavujete zvýšenému riziku interakcí v ohrožených komunitách. Což , jak píšete, neděláte. Požádat o provedení testu je cesta jak sama sebe ujistit, že jste HIV negativní. Ale pokud jste se nesetkala s někým, kdo by mohl být potenciálně nemocný AIDS nebo přišel do styku s někým, kdo je nemocný AIDS, je pravděpodobnost , že jste nakažená téměř nulová.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
HIV Test | Od: Robert | 11.10.2014 15:59
Veroniko - odpověď lékařky je potřeba doplnit o to,
že zjistit, zda jste se setkala s někým, kdo je
potenciálním nosičem viru HIV, bohužel sama
nezjistíte. Pokud jste měla chráněný pohlavní styk,
vaše šance nakazit se HIV je skutečně nulová. Pokud
jste měla styk nechráněný a máte obavy, zajděte si
na HIV test, ten jediný vám poskytne definitivní
odpověď. HIV se netýká jen "ohrožených komunit",
jak píše lékařka, ale v době partnerských nevěr
každého, kdo sexuálně žije a nepoužívá kondom.
Robert


reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: