Strach z hormonální antikoncepce

Dobrý den, je mi 18 let a za nedlouho se chystám na svojí první gynekologickou prohlídku, né protože bych měla nějaký problém ale jenom na prevenci. Chtěla bych se zeptat svého gynekologa i na hormonální antikoncepci z důvodu jako ochranu proti otěhotnění s mým přítelem, zlepšení mého občasného akné na obličeji a zádech a taky upravení předmenstruačního syndromu s opožděnou menstruací. Ale mám obavu z jejího dlouhodobého užívání. Jsou i ženy kterým jí nedoporučujete užívat? Dál mám obavu z jejích nežádoucích účinků, tloustnutí (zadržování vody v těle), negativního vlivu na játra, vůbec zatěžování organismu, atd. Myslíte si, že mám důvod se obávat? Protože mám 2 roky od prodělané Boreliózy a do dnes po těch dvou letech ani nemůžu chodit normálně do školy jak je mi špatně (točení hlavy, otupělost, motanice, bolení svalů, celková únava), jinak mám krevní rozbory v pořádku a žádné jiné léky neužívám. Jaká si myslíte, že by pro mě byla z hlediska mých obav a mého zdravotního stavu vhodná hormonální antikoncepce, jestli vůbec? Na ceně mi nezáleží. Děkuju za vaší odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dnešní hormonální antikoncepce je naprosto bezpečná. Nemusíte mít tedy strach. Doporučoval bych ale celou záležitost probrat s ošetřujícím gynekologem, který po zhodnocení zdravotního stavu vybere tu nejvhodnější. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: