Strach z infekce

dobry den, prosim o radu. Vcera jsem nakupovala v drogerii a pak jsem platila na pokladne. Kdyz jsem odchazela,slysela jsem ze pani pokladni rika te druhe prodavacce, ze se dnes rizla o papir a tak blbe do toho ohybu. Ja vubec nevidela,ze by ma prstu mela krev. Ani na zbozi, na ktere mi chytala jsem nic nenasla. Ruce jsem si ja pak v aute nastrokala sterilliem a to same ty veci. Ja na rukach zadne zraneni nemela. Jak moc se bat, ze by se clovek v takove situaci mohl nakazit hiv ci hepatitidou c skrz veci, na ktere by nekdo chytl a pred tim byl porezany? Myslite,ze kdyz jsem takto pouzila sterillium tak muzu byt klidna? A jeste dotaz, kdyz zabiju musku, co mi lita po byte a tak nesikovne,ze se rozplacne do krve... Z teto krve se clovek nemuze nakazit temiti nemocemi( muchy a musky tyto nemoci nemaji?)mocdekuji

Odpověď odborníka:

Přenos hepatitidy nebo HIV tímto způsobem je nepravděpodobný. Stejnĕ tak přenos infekce hmyzem při kontaktu s nasátou krví. Nákazy se tedy nemusíte obávat.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: