Strach z nakažení ptačí chřipkou

Dobrý den Chtela bych se zeptat, zda se můžu nakazit ptačí chřipkou z výkalů ptáka. Podařilo se totiž, že mi jeden pták pokálel rukojeď kočárku. Sice jsem to setřela ubrouskem (neměla jsem jinou možnost, ani si pak umýt ruce), ale můžou se pak i tak na tom povrchu držet ty viry? Drhá část mého dotazu se týká mé dcery. Zatím je to malé miminko, ale mám strach až začne lozit venku v trávě a padat na chodníku apod., že se nakazí. Nejde uhlídat, aby si neolizovala ruce. Vím, že potřebuje získat přirozenou imunitu, ale já se bojím těch výkalů ptáků, kterých je všude mnoho. Děkuji vám

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud vás to potěší, vyhledala jsem pro váš článek o tom, že od holubů (což je nejčastější pták ve městech) ptačí chřipka nehrozí. Zde: http://www.ulekare.cz/clanek/od-holubu-ptaci-chripka-nehrozi-3390?search=pta%C4%8D%C3%AD+ch%C5%99ipka&from=0. Nyní je primární spíše prasečí chřipka, důslednou hygienou byste měla všechny potenciální nákazy ptačí chřipky eliminovat. Pokud máte přehnané obavy, je to spíše vaše psychická úzkost, riziko nákazy je opravdu malé, to byste se musela strachovat všech bakterií a virů a v takové ůzkosti nelze existovat. Zkuste si o tom pohovořit s psychologem, abyste nepřenášela ůzkosti a strach z infekcí na svou dcerku. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: