Strach z neplodnosti

Dobrý den, chci se jen zeptat zda nepřetržité vaginální výtoky, bolesti v podbříšku a časté záněty močového měchyře můžou vést k neplodnosti. Přes půl roku jsem nebrala antikoncepci s přítelem jsme se snažili o miminko a marně! Mám strach děkuji za odpovědi

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jde o to, jaké výtoky a záněty to byly a jak byly zaléčeny. Pokud byly spíše běžnější a dobře a včas léčeny, není důvod k obavám. Podrobte se vyšetření u gynekologa, jakýkoli strach není dobrým společníkem, naopak - blokuje někdy snahu o otěhotnění jen sám o sobě. Lepší je vědět a aktivně bojovat, než se v skrytu duše trápit a nevědět, co se ve mně děje. Pokud bude vše v pořádku, po 1 roce marného snažení o dítě se můžete obrátit přímo na centrum asistované reprodukce, které vyšetřují všechny příčiny neplodnosti /nejen mechanické, ale i např. imunologické/ a pomohli by vám bud s léčbou, abyste mohla otěhotnět spontánně nebo s umělým oplozením. Rozhodně navštěvujte pravidelně gynekologa a po jednom roce snažení jsou vhodné podrobnější testy. Hodně dobrých informací naleznete na těchto stránkách: http://www.zenska-neplodnost.cz/

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x