Strach z onemocnění

Dobrý den Moc vás prosím o radu. Mám pořád strach že se nakazím ptačí chřipkou. Mám strach se kvůli tomu pohybovat venku, sednout si někde na lavičku kvůli výkalům, bojím se ptáků apod. Stále si umývám ruce, až mě to samotnou obtěžuje. Když mám na bundě flek, hned mám pocit, že je to od ptáka a začnu panikařit. Můžete mi prosím poradit, jak se toho strachu zbavit, protože mám malé dítě a jak začne lozit venku a hrát si, bojím se abych se z toho nezbláznila. Jen mě neposílejte k psychologovi, protože na to nemam peníze a chtěla bych to zvládnout sama. Moc vám děkuji

Odpověď odborníka:

K psychologovi nemusíte, ale k psychiatrovi ano. Váš problém je jednoznačně psychický a bez pomoci odborníků se stav nevyřeší. Psychiatrické vyšetření a léčba je plně hrazena pojišťovnou. Psychologie je vhodným doplňkem psychiatrické léčby, existují i psychologové, kteří pracují na pojiš\'tovnu či v různých neziskových organizacích, takže se za tuto péči nic neplatí. Je ale zapotřebí se ( přes internet) po těchto odbornících pídit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: