Strach z otěhotnění

Dobrý den pane doktore, má přítelkyně bere antikoncepční pilulku v 9 večer, kolem 11 večer jsme měli první nechráněný pohlavní styk při kterých jsem neejakuoval do ní ale mimo, cca po 45minutách jsme měli ještě jeden (nebyl jsem se umytý ale pouze jsem penis otřel kapesníčekm takže je možnost že mi ještě nějáké sperma zbylo na penisu) mřli jsme tedy ještě jeden pohlaví styk při kterém jsem znovu neejakuoval do ní a šli jsme spát, další dva dny si zapoměla vzít prášky až 3 den ráno užila 2 zapomenuté prášky a večer v 9 už normálně brala dál. Myslíte že by byla nějáká možnost aby minimum speratu jsem mohl mít na penisu jí mohlo oplodnit? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano tuto možnost nelze vyloučit, ikdyž pravděpodobnost je velmi malá. Taky záleží v které fázi cyklu se to stalo a kolik talbet z plata měla využívano.Vyčkejte 13. den po příhodě si přítelkyně může udělat těhotenský test a uvidíte ,že to dobře dopadne. Jednak je nepravděpodnobné ,že by zůstalo na penisu dostatek vitálních spermií, jednak je málo pravděpodobná ovulace u partnerky. MUDr. VIlém Jelínek

MUDr. Vilém Jelínek, CSc.
MUDr. Vilém Jelínek, CSc.

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynprofi s.r.o., Gynekologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: