Strach z otěhotnění

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, jaká je pravděpodobnost otěhotnění při orálním sexu, kdy je muž vzrušený a vylučuje preejakulát. Četla jsem, že kapka touhy také může obsahovat spermie. Mám strach, že by se do mě při bližším fyzickém styku mohly nějak dostat. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při orálním sexu samotném, tj. pokud nedojde ke kontaktu preejakulátu nebo ejakulátu s Vaší pochvou nebo jejím bezprostředním okolím (poševní vchod), není otěhotnění možné. V literatuře byl sice popsán jeden případ otěhotnění po orálním sexu, ale to nebylo samo sebou -. stalo se to v důsledku následného roztržení žaludku ženy, kdy se obsah žaludku i s ejakulátem dostal vnitřkem břišní dutiny (paní měla, tuším, prostřelené nebo proříznuté břicho..) do oblasti vejcovodů, a tam pak spermie oplodnila vajíčko. Jak vidíte, je to dost bizarní. Za normálních okolností stále platí, že aby došlo k oplodnění vejce, musí spermie vstoupit do oblasti vejcovodů pochvou. Ústní dutinou se tam za normálních okolností nemají kudy dostat. I preejakulát by se musel dostat od oblasti pochvy, aby bylo možné otěhotnění. Takže pokud budete provádět opravdu čistě orální sex a preejakulát ani ejakulát se nedostane k pochvě či do pochvy, nemusíte se otěhotnění bát. Pro jistotu Vám doporučuji použít kondom, i při orálním sexu - vyhnete se jak riziku otěhotnění, tak riziku nákazy pohlavně přenosnými chorobami.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: