Strach z pohlavní nemoci

Dobrý den, je možné, že bych mohla mít HIV? Během tří měsíců po rizikovém chování jsem měla několikrát rýmu (cca po 14 dnech) a nevím, jestli je to následek změn počasí. Dále se objevila bolest v krku, chrapot a jeden aft. Občas mě bolí hlava. Děkuji moc!

Odpověď odborníka:

Milá Nikolo, příznaky, které uvádíte, jsou tzv. nespecifické- nelze je provázat s nějakou konkrétni diagnosou, Pokud se obáváte nějakého onemocnění, zpravidla budete stále podvědomě sledovat svůj zdravotní stav a čím dál více se ponoříte do světa úzkosti, nejistoty. Za nejmoudřejší bych tedy považovala návštěvu u praktického lékaře a úplnou otevřenost v komunikaci s ním. Lékař převezme roli "stážce Vašeho stavu" a podle nálezu zajistí potřebná vyšetření.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: