Strach z rakoviny

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Je mi 19 let a asi půl roku chodím k jedné paní neuroložce s častými bolestmi hlavy. Kromě toho trpím i velkou únavou (Zaspávám do školy i když chodím spát nejpozději ve 23:00, nejsem schopná vztát dokud mě někdo neprobudí, atd.), hubnu (lépe řečeno už asi od 13ti let nepřibírám a vážím 47kg, ale poslední dobrou se mi o dost ztenčili ruce, nohy a lezou mi žebra i když jím opravdu dostatečně), mívám pocity na omdlení.Byla jsem na vyšetření EEG kde bylo vše v pořádku, tak mi paní doktorka předepsala léky na migrénu. Když jsem jí po měsíci užívání řekla, že se mi bolesti hlavy spíše zhoršili, tak mi odpověděla, že to není možné, že ty prášky mám zkusit ještě měsíc a pokud nezaberou tak mám zkusit akupunkuru. Normálně bych Vás tím neobtěžovala, ale už asi 2 týdny pozoruji, že ztrácím cit na palcích u nohou a začínám se toho celkem bát. Můj děda umírá na nádor na mozku a vím, že jedním z prvních vážnějších příznaků bylo ztráta citu v prstech. Děkuji za radu. :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den,chápu Vaše obavy, pokud je nyní nemocný dědeček. Člověk se pak sám začne více pozorovat a často si všímá věcí, které by jinak ani nezaznamenal. Nádory mozku nejsou zas až tak moc časté, navíc u nich není nějak významná dědičnost, to znamená, že pokud je nemocný nyní Váš dědeček ( kterému jistě bude kolem 70 let) , nemáte nijak zvýšenou pravděpodobnost, že byste měla tentýž nádor, natož v takto mladém věku. Jste-li v péči neuroložky, tak jistě pokud by měla podezření, pak by jistě dodělala další vyšetření. Bolesti hlavy jsou velmi nespecifickým příznakem a mohou pramenit z celé řady problémů. pokud stále áte pochybnosti, začněte opět na začátku vyšetřovacích možností, zajděte za svým praktikem, at Vás zkontroluje a pokud on shledá nějaké nesrovnalosti, které nepůjdou vysvětlit normálním "dozráváním" organismu, jistě Vás pošle na další vyšetření. Osobně si ale myslím, že o nádor mozku se rozhodně nejedená!Hezký zbytek roku!

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x