Strach z rakoviny plic

Dobrý den, nekouřím, ale přesto se bojím, zda nemám rakovinu. Zaznamenala jsem že při nádech sípu a při výdechu je slyšet jakoby pískot...spíš se chci zeptat, může toto značit i jiné onemocnění než přímo rakovinu? (o nachlazení nejde) Ttrochu zakašlu poránu, ale jinak během dne ne. Předem Vám moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle toho, co popisujete, by se mohlo jednat s největší pravděpodobností o astma. Doporučuji navštívit alergologii nebo plicní oddělení (internu), kde Vám udělají testy a zjistí pravou příčinu Vašich obtíží. Rakovina se projevuje spíše kašlem a vykašláváním krve.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x