Strach z rakoviny vaječníků

Dobrý den, mám panickej strach z rakoviny vaječníků. Je mi sice 22 let, ale dočetla jsem se, že i tak se to u mě muže vyskytnout. A já mám podle příznaků pocit, že nemůže jít o nic jiného. Bolest břicha jsem nikdy nepokládala za důležitou a přecházela jí, ale poslední dobou mám takové divné bolesti (pichlavé, ne tolik výrazné) především v oblasti vaječníků, ale i po celém břiše. Dále mám občasné nadýmání, časté močení a zácpu. Pozoruji tyto příznaky asi po dobu týdne, ale občasné bolení břicha a nadýmání už déle. Když se potvrdí, co si myslím, jistotu na přežití téměř nemám, nevím si rady. Ještě dodám, že po celém břiše pod kůží si nahmatám kuličky jako je to v prsu. Beru antikoncepci tři roky a mimo cyklus nekrvácím. Od února jsem zhubla 15 kilo, ale bylo to záměrně, málo jsem jedla. V rodině nemáme rakovinu vaječníků ani prsu ani děložního čípku. Minulý rok na kontrole věnovala moje gynekoložka pozornost levé části břicha vevnitř a kontrola trvala mnohem dýl než běžně, ale nakonec s tím stejně nic nedělala, i když tam něco podezřelého viděla. Prosím moc o radu, nemůžu spát, psychicky jsem na dně. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Není pravděpodobné,že by se u vás toto onemocnění vyskytlo, v tomto věku je enormně vzácné, a pokud by tam lékařka viděla něco podezřelého,jistě by následovalo další vyšetření.Vaše potíže vypadají spíše na zažívací původ,navštivte praktického lékaře a hlavně je potřena se psychicky zklidnit , i psychika dovede takové obtíže vyvolat. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: