Strach z těhotenství..

Dobrý den, potřebovala bych moc poradit. S partnerem jsem měli nechráněný PS. On říkal, že si pozor dával ale moc mu nevěřím a i kdyby tak to 100% nemusí být. Hned druhý den jsem použila postinor a menstruace se dostavila přesně na den, akorát byla o hodně slabší než normálně a měla jsem ji tak 3 dny. Ale prý se to po postinoru stát může. Každopádně abych měla jistotu začátkem 4. týdne jsem si udělala těhotenský test (GS mamatest10) prý jsou nejlepší. Jeden jsem dělala odpoledne druhý ráno a oba dva mi vyšly negativní. Další menstruaci jsem dostala sice o týden dřív, ale už byla uplně normální co se týče síly i délky krvácení. Stejně mám, ale strach že můžu být těhotná. Myslíte, že je to možné? Občas mě pobolívá břicho, ale nevím jestli je to třeba z nervů nebo tím, že moc čtu a pořád na to myslím. Prosím poraďte, děkuju moc :-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po Postinoru a dvou negativních těhotenských testech je to opravdu nepravděpodobné. Nicméně, jestli máte stále strach, vyhledejte gynekologa a nechejte se zkontrolovat (gynekologické vyšetření + odběry krve). Tam se těhotenství vyloučí/potvrdí se stoprocentní jistotou.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: