Strach z těhotenství

Dobrý den, chtěla bych Vás moc poprosit o radu. Mám strach z těhotenství, bude mi v 20 a šíleně se bojím toho, že budu těhotná. Partner nepoužívá prezervativ, ale já beru antikoncepci(Minerva). Tento týden mám dostat menstruaci(obvykle ji dostávám ve středu večer či čtvrtek), ano vím, že ji mohu dostat ještě dnes či zítra, ale mám pocit, že se mi zvětšilo břicho, prsa i když ostatní říkají, že to není pravda. S partnerem jsem spala před týdnem naposledy. Ale můj pocit je, že jsem těhotná. Jsem asi zralá k psychiatrovi co? :) je možné, že bych mohla být těhotná i přes používání antikoncepce?? nebo bolest v břichu můžue být vyvolána psychickými nátlaky a domněnkou stále myšlení na to?? děkuji moc za Vaši odpověd Míša

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud antikoncepci berete zodpovědně bez zapomínání, před otěhotněním jste bezpečně chráněna.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: