Strach z trombozy

Dobrý den,mám dotaz zda se může udělat tromboza ,když nohu nemám oteklou?mám ted u kotníku ucúanou povrchovou žílu,léčím se s tím u lékaře a já mám strach,jestli teda nejsou ucpané i hluboké žíly.Léčila jsem se s panickou poruchou a já ted mám hrůzu z trombozy.Nohy mi nenatékají,občas najdu jedno místo bolestivé.tak doufám že se nemusím ničeho bát.Je mi 27 let zdravotní sestra -MOc děkuji za odpověď,Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že jste zdravotní sestra, správně tušíte, že v medicíně nic není nemožné; nemocným zdravotníkům se často automaticky vybavují všechny možné komplikace provázející dané onemocnění. Stejně dobře však víte, že vše má určitou pravděpodobnost, nemoci mají typické příznaky i očekávaný průběh. Trombóza hlubokých bez otoku a jiných příznaků je vzácná. Málo pravděpodobný je i přechod zánětu z drobné povrchové žíly v oblasti kotník na hluboký žilní systém bérce. Domnívám se, že Vaše obavy z flebotrombózy jsou zbytečné, samozřejmě anamnéza panické poruchy je pro Váš psychický pocit přitěžujícím faktorem. Jinou otázkou je, proč ve Vašem mladém věku dochází k zánětu povrchových žil, příčin je - jak víte - celá řada a měla byste se je pokusit ovlivnit ve spolupráci s Vaším praktickým lékařem. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: