Stracím cit v prstech na pravé ruce

Dobrý večer, Chci se vás zeptat a zároveň zda mi můžete poradit , asi před 8 lety sem měla při dopravní nehodě zlomené pravé zápěstí ,ze začátku když se mi ruka zahojila sem měla občas bolesti ruky při zátěži , po letech už ruka nebolela a vše bylo v pořádku,asi před měsícem mě začala bolet nesnesitelně za krkem a zároveň mě začala necitlivost v pravé ruce,nejdřív sem myslela že jsem špatně spala a proto mě bolí za krkem že sem nemohla pořádně sklonit hlavu a ta pichlavá bolest která se odrážela do hlavy ,bolest krční páteře ustala a i doktor mi řek že tam nic necítí ,že bych měla něco zablokované nějaký sval ale v ruce stále necitlivost je,sice mě ruka nebolí a ani nebrní ale citlivost prstu zůstává i když ruku nenamáhám,děkuji. Z Pozdravem Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vycházím z popisu vašich obtížé - nejspíše jde o typický následek úrazu. Při nehodě došlo k poranění meziobratlové plotýnky krční páteře. To poranění může být tak malé, že není vidět na vyšetřeních a toto poranění zrychlilo degeneraci krční páteře (degenerace=stárnutí) se vznikem výrůstků na míšní kořen/nerv a to se projevuje bolestí v horní končetině. Základem pro vyšetření je magnetická rezonance..... a dle nálezu dál, je možné doplnit i EMG apod.

MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.
MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.

Specializace: Neurochirurgie
Pracoviště: Neurochirurgická klinika FN a LF UP Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: