Strata svalstva

Dobri den , mam este prosim dotaz je mozne ze kdyz mam vyoperovanu celou stitnu zlazu a vysledky krve Tsh je vyssi a taky i Ft4 muze mi aj odtoho strata svalstva vzniknut a prejavivat se nebo nato vplyv nema ??? Kdyz su tydle hodnoty vysoky tak mam zvyseni hotmonu nebo predavkovani eudhyroxom ? Dekuji sedecne za radu a pomoc

Odpověď odborníka:

Milý Miroslave, úbytek svalové hmoty by s poruchou funkce štítné žlázy souviset neměl. Když máte vyšší fT4 i TSH, je to trochu neobvyklá situace, nejpravděpodobnější vysvětlení je, že máte lehce nedostatečnou léčbu a zároveň jste užil tabletu Euthyroxu těsně před odběrem.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: