Strava v tehotenstvi

Dobry den,jsem v 19.tydnu tehotenstvi.Mam nizky tlak,casto me boli hlava a toci se mi,mohu pit 1slabou kavu v podobe sacku 3v1 denne a nebo bilou kavu?Dale mohu jist syr typu balkansky syr, mozarella, rajcata.Dale me 3lete dite ma v kvetnu nastoupit do skolky,bojim se vsak,aby neomocnelo zardenkami a nebo nestovicemi.Termin porodu mam zacatkem cervence,tak by to bylo asi pro plod nebezpecne,ze?Dale chci poprosit o radu,prvni dite se narodilo cisarskym rezem ve 40.t.tehotenstvi pro hrozici preeklampsii.Mela jsem velmi otekle ruce a kotniky jiz od 4.mesice,ke konci dite otocene koncem panevnim,jsem trpela vysokym tlakem,spatne krevni testy na jatra a ledviny,zvracela a nemohla dychat,muze se toto i nyni opakovat a pokud ne a dite bude tentokrat otocene hlavickou dolu,budu rodit prirozene ci opet cisarskym rezem.Mohla bych mit i treti dite cisarskym rezem ci se tehotenstvi radeji nedoporucuje?Dale chci pozadat o radu,proc dite v pripade umrti v brisku matky, musi matka porodit prirozenou cestou a ne cisarskym rezem-hlavne z duvodu jeji psychiky.Velmi dekuji za odpovedi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Ireno! Kávu si v těhotenství dát můžete, rozhodně v tomto minimálním množství, jaké popisujete. balkánský sýr a mozarellu s rajčaty jíst můžete, netuším ani, proč byste si myslela opak? 3leté dítě může ve školce onemocnět, ale zarděnky a neštovice máte nejspíš za sebou a tak vám ani miminku nebezpečí nejspíš nehrozí. Po jednom porodu císařským řezem můžete rodit přirozeně. Eklampsie Vám nejspíš nehrozí, pokud máte tlak nízký a otoky žádné, ale nelze ji zcvela vyloučit. Mrtvé dítě se z těla matky dostává přirozeně, protože je to pro tělo matky menší zátěž. Někdy se ale císařský řez k vyndání mrtvolky používá.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: