Strep beta-haemolyticus sk.f

Som v 24 tyzdni tehotenstva. V 15. tyzdni som mala v posve Strep beta-haemolyticus sk. F. Tento bol prelieceny ATB. Momentalne ma asi 2 tyzdne boli hrdlo, preto som bola na vyter a odber krvi. Z krvi bolo CRP nizke. Vyter z hrdla vsak ukazal znova Strep beta-haemolyticus sk.F. Vseobecna lekarka mi na to dala 10 dnovy zinnat. Chcem sa opytat, ci je mozne ze tato bakteria putuje po mojom tele krvnou cestou. Ci je sama o sebe nebezpecna a ci je nebezpecna pre dieta, ked je v hrdle. Tiez, ci by som si mala dat urobit kontrolny vyter z posvy, aj ked problemy nemam. Dakujem za odpoved a prajem pekny den.

Odpověď odborníka:

Paní Veroniko- každá infekce v graviditě by se měla léčit - může se šířit krevní cestou - nejlépe léčba lokální- v pochvě a celková ATB dle citlivosti

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: