Střep v noze

Zdravím, Pokud mám zapíchlý malinký střep v noze, je možné že se mi dostane do cév nebo jinam ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ne, to není pravděpodobné, spíše Vám způsobí zánět v místě v pichu, který se může krevní, či lymfatickou cestou šířit dále. Z toho důvodu je vhodné střep odstranit. Bohužel zrovna malý střep se dost špatně hledá, často jsou pacienti přesvědčení, že mají v ráně střep, i když se jen píchnuli o sklo. Na RTG vidět není, vizuelně většinou také ne.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: