Streptoccocus

Dobrý den, trpím častěji na záněty nosohltanu a v posledních 2 letech mi byl nalezen ve výtěru z krku streptoccocus beta haemoliticus C. Vloni jej lékařka léčila doxybenem, přesto nebyl zcela odstraněn a bylo mi sděleno, že se s ním musí tělo vypořádat samo. Letos v červenci jsem měl opět velké problémy s krkem, opět určen streptoccoc a opět doxybene. Tentokrát bez úspěchu. Čekám na výsledek ASLO a RF a dle toho bude určeno, zda odstranit mandle. Chci se optat, zda tím bude odstraněn streptoccoc či by měla proběhnout ještě léčba antibiotiky? Na těchto stránkách čtu, že se streptoccoc léčí penicilínem. Jinak mi před 2 lety také zjistili nefunkční štítnou žlázu. K únavě se také přidaly ranní ztuhlosti kloubů prstů. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Infekční onemocnění se léčí na základě znalosti vyvolavatele a jeho vnímavosti k antibiotikům.Tu udává laboratoř,která zpracovala odebraný materiál.Musím Vás odkázat na lékaře,s nimiž pracujete-jen oni vědí,odkud provedli výtěr,a vše další,co je podstatné pro plán s Vašimi tonsilami.Onemocnění štítné žlázy jsou ve středním věku častá,jsou dobře léčitelná.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: