Streptococcus

Dobrý den, výsledky z ORL -streptococcus beta-haemolyticus G na krčních mandlích, antibiogram penicilin=C, erythromycin=R, clindamycin=C, a bylo mi sděleno, že je nutné odstranění krčních mandlí! Jsem alergička -Xyzal, astmatička-Giona. Necelý rok se léčím s bolestí ručních kloubů, kde mi na MR zjistily revmatoidní artritidu-bolest kloubů bohužel postupuje i do kloubů na hohou- revmatolog v nejbližší době zahájí léčbu Methotrexatem.Na ORL mi bylo doporučeno i z tohoto důvodu-bolesti kloubů, že je NUTN0 odstranění krčních mandlí, ale dost se bojím, mám ještě zvýšené ASLO 396, CRP 12, kde jsem na alergologii léčena PENDEPONEM, imunita poslední rok dostává dost "zabrat" a ještě k tomu operace krčních mandlí, je to opravdu nutné!? Děkuji za váš názor... (33let)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obecně by odstranění "odebralo bydlení" přítomným bakteriím a imunitnímu systému by se ulevilo. Konkrétně - doporučuji plánovanou operaci probrat s Vaším revmatologem a alergologem, měli by se k ní vyjádřit ze svého hlediska (ostatně to bude stejně nutné, musí se vyjádřit, písemně ve formě lékařské zprávy, k anestezii, zda ji jako astmatička můžete podstoupit a za jakých podmínek, a revmatolog celkově, k načasování operace a k užívání léků atd.) Užívání antibiotik, ASLO, CRP, nemusí operaci vadit.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: