Streptococcus agalactiae

Dobrý den, měl bych jeden laický dotaz: Partnerce byl zjištěn v oblasti pochvy Streptococcus agalactiae, které si minulý týden přeléčila předepsanými antibiotiky. Nevím, zda se jedná přímo o pohlavně přenášenou bakterii. Proto bych se rád zeptal, zda má smysl si na tento druh bakterie udělat testy s případnou následnou léčbou, abych si byl jistý, že ji při styku opět nenakazím. S díky a pozdravem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tento typ se vyskytuje v pochvě běžně a není nutné jej léčit, pokud nemá žena potíže nebo není těhotná. Nejedná se o typickou pohlavně přenosnou infekci. Pro Vás by neměla představovat riziko

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: