Streptococcus agalactiae

Již měsíc mě trápí zánět močového měchýře, nejdříve mi našli streptokoka a.- na toho nasazen Nitrofurantoin, stav se nezlepšil, antibiotika změněna na amoxiklav, po dobrání zjištěna E. colli, nasazen opět nitrofurantoin, pak jsem byla opět na testech a našli mi opět Streptokoka agalactiae i E. coli. Dostala jsem po kultivaci ATB Ciprofloxacin, jenže se stav opět nezlepšil, v příbalovém letáku jsem se dočetla, že tento lék se na streptokoky nedoporučuje a že není účinný na anaerobní koky, chci se tedy zeptat, jestli tento lék může být proti tomuto druhu opravdu účinný?

Odpověď odborníka:

Na Streptokoka Ciprfloxacin opravdu není ideální. Indikace antibiotika by však měla vycházet z výsledků kultivace

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: