Streptococcus agalactiae sk. b

Dobrý den, prosím o radu. Mám opakované bakteriální záněty pochvy po kultiv. nalezen streptococcus agalactiae, léčena jsem různými preparáty již 3 rok a bezvýsledně. Tento problém ničí mě i můj intimní život, partner si stežuje na pálení a bolení po styku.Nyní jsem léčena i v těhotenství 20t.Jenamazolem + výplachy pochvy, aby mohly být po roce odebrány stěry s čípku. Na požádání autovakcíny p. doktorka pasivní. Dá se tato nemoc vůbec vyléčit?? Jaká je šance a které preparáty jsou nejúčinnější? Děkuji za odpovědˇ.

Odpověď odborníka:

1) Pokud skutečně za vašimi ( i intimními) problémy je nález streptokoka, je samozřejmě na místě ho intenzivně léčit. Rozhodně celkově podávanými antibiotiky a možná i u vašeho partnera, abyste si tuto infekci nepředávali navzájem. Ale někdy tento nález, i když se kultivačně zjistí, nemusí vyvolávat žádné obtíže a pak léčba nutná není ( s výjimkou těhotenstvím tam se musí léčit vždy). 2) Pokud nějaká infekce opakovaně vzdoruje antibiotické terapii, může zhotovení autovakcíny významně pomoci v léčbě. Zkuste s vaší lékařkou o tom znovu promluvit. 3) Určitě jsou na místě podpůrná opatření: lx týdně zavádění čípků Fermalac vaginálně, důsledná hygiena vaše i vašeho partnera před a po pohlavním styku.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: