Streptococcus agalactiae v pochvě

Dobrý den, navštívila jsem svého gynekologa a po výtěru z pochvy mi byl nalezen streptokok, navíc trpím již delší dobu výtokem. Bylo mi řečeno, že až 20% žen je přenašečem daného streptokoka a že se ho bohužel trvale nikdy nezbavím, při různých poranění a porodu si mám vzít jednorázově antibiotika, aby se nerozšířil do zbylých částí těla, nebyly mi tedy podány žádné léky ani na výtok. Chtěla jsem se zeptat, zda s tím opravdu nejde nic dělat, také jak je to s přenosem, mohu nakazit partnera při pohlavním styku či orálním sexu, může se stát poté taktéž přenašečem? Pokoušela jsem se najít několik informací sama, ale z většiny jsou směřovány hlavně k porodu a ohrožení dítěte, z tohoto hlediska mě zvláště zarazilo, že může vést k potratům, je to běžné? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Streptokok je častý nález záleží na tom v jakém je množství a zda dělá obtíže pokud ne léčba není nezbytně nutná, způsobuje li výtok pak je léčba vhodná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x