Streptococcus beta haem sk.c

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o radu. Již několik let mne trápí neustálé bolení v krku. Předchozí obvodní doktor mne na to vůbec neléčil, jen mne posílal do lékárny pro "pastilky" a podobné věci. Nechal jsem si tenkrát udělat výtěr v krku (asi před 5ti lety) a našli mi streptokoka (už nevím jaký). Dostal jsem na to ATB a měl jsem přes půl roku úplný klid. Postupem se mi obtíže vracely. V současné době mne bolí v krku min. jednou za měsíc. Ošetřující doktorka mi napsala ATB (penicilin 500). Trochu se mi ulevilo, ale po měsící se mi potíže vrátily. Při opakovaném výtěru v krku byl znovu potvrzen streptococcus beta haem sk.C. Mezitím jsem prodělal vyšetření krve, moči a ASLO. Vše bylo v normě. Doktorka mne okamžitě poslala vytrhnout mandle, s čímž se nechci smířit. Jetě jsem objednán na imunologii, výsledky zatím nemám. Když beru Wobenzym, tak se mi bolesti v krku projevují zřídka. A když už, tak do dvou dnů většinou zmizí. Když wobenzym neberu, tak bolest v krku přetrvává dlouho. Je nějaká jiná alternativa,která by mohla předcházet vytrhnutí mandlí? Opravdu se mi do toho nechce jít a jsem schopen pro zlepšení mého zdr. stavu udělat max. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě je dobře, že jste byl na imunologickém vyšetření. S další léčbou Wobenzymem bych počkala až budete vědět výsledky. Na imunologii Vám mohou nabídnout léčbu bakteriálními lysáty, nebo autovakcínou u vyrobenou přímo z vykultivované bakterie. Z přírodních preparátů můžete zkusit koncentráty s aloe vera, zelený ječmen. Doplnila bych i alergologické vyšetření. S trháním mandlí bych zatím vyčkala a příliš nespěchala, i po vytržení mandlí mohou bolesti v krku přetrvávat.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
mám stejné problémy | Od: Verča | 1.6.2011 11:03
Dobrý den, ani se nechci ptát. Mám úplně stejné problémy... i podobně jednajícího doktora. V krku mě začne bolet vždy, když jsem déle vzhůru, nebo mám nějaký stres, po týdnu bolest zmizí. Když jdu čerstvě k doktorovi, najde tam streptokoka sk. C (no toho samého) a chce mi nasadit atb. Jelikož je nesnáším a vždy mi po nich ještě více klesne imunita, odmítnu je. Po týdnu je bolest v krku pryč a i výsledky negativní... Mám to zhruba jednou do měsíce a nijak se neomezuju. Je to zbytečné. To bych nemohla ani okopávat zahrádku, nebo se dívat déle na film v telce. Hlavní je, že to není pravá angína - říkám tomu po svém - EBV, tím jsem si už totiž taky prošla a přijde mi to na podobné bázi. Prostě není v pořádku imunitní systém a to může mít spoustu jiných příčin - špatný spánek,.... Nejlepší je se ale vyhnout antibiotikum a trhání mandlí.. Jak tady píše paní doktorka, v krku bolet nepřestane a při nějaké větší nemoci vše sedne na průdušky a spíše hrozí onemocnění průdušek, plic apod. Mandle jinak vše ošklivé zachytí... Jinak jsem tedy ráda, že v tom nejsem sama... Když na to člověk přestane myslet a užívá si života (v dobrém slova smyslu), je šťastný, nemá stres a zbytečně se nevyčerpává... nemělo by se to vracet.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: