Streptococcus pyogenes

Dobrý den, muj syn (8let) v prosinci 2011 mel anginu bral penicilin 10dni,pak 3dny ve skole a opet penicilin,nález v krku Streptococcus pyogenes.Po dobrani penicilinu - odber krve a vyter z krku.Opet v krku nalez a zvysene Aslo.Od ledna pendapon 10x po 14dnech.Ma zvetsenou levou mandli a v noci chrape.Pani doktorka doporucuje odebrani krcni mandli,neni mozny jeste jiny zpusob?Je alergicky na bylinky,takze leceni bylinkami se obavam. Syn je hyperaktivni a nespavy,takze unava se na nem nepozoruje.Od narozeni ma slabou imunitu a dlouhodobe bere Ribomunyl. Chtela bych vedet jestli pohyb-fotbal,telocvik je mozny pri podavani pendaponu,ktery stale dostava. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tonzilektomie neboli odstranění krčních mandlí by v případě Vašeho synka bylo na místě...Zvýšená fyzická aktivita není v době podávání pendeponu na místě, bylo by lepší fotbal a tělocvik vynechat. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: