Streptococcus v moči a pochvě

Dobrý den. Od listopadu se dlouhodobě léčím na urologii antibiotiky na streptokoka v moči i pochvě. V moči mi byl zjištěn streptococcus viridans a v pochvě streptococcus agalactiae. Vždy jsem měla problém po pohlavním styku. Partner podstoupil odběr moči, výtěr z močové trubice i z krku a odběr krve a všechny výsledky má v pořádku. Za necelý měsíc mě čeká kontrolní odběr moči a výtěr z trubice a gynekologické vyšetření, tak jsem zvědavá, jak dopadnou výsledky. Chtěla bych se zeptat, zda je možné, když má přítel všechno v pořádku, aby mě mohl i přesto nakazit po mé půlroční léčbě ATB??? Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Katko! Pokud z partnera nebyly tyto breberky vykultivovány, neměl by Vás nakazit. Samozřejmě, žádným odběrem nelze zaručit, že breberky "nebydlí" schovány o kousek dále. Problém infekce v pochvě je spíše dán mikrobiální (ne)rovnováhou pochvy. Snažte se o celkovou podporu organismu. berte probiotika. Léčbě by mohly napomoci i brusinkové extrakty.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x